Kids

Wat je moet weten over geboorte

Verloskundige Rotterdam Zui

Sommige steden en gemeenten hebben een vroedvrouw-babykliniek.

Gemeenschappen

Verloskundigen die in sociaal en economisch achtergestelde gebieden werken, zijn vaak vrouwen. Deze gebieden hebben vaak weinig mensen en bevinden zich aan het eind van de lijn. Verloskundigen die naar school zijn geweest, hebben vaker een universitair diploma of een opleiding tot verpleegkundige of vroedvrouw. Verloskundigen met een opleiding tot arts zijn gespecialiseerd in de zorg voor zwangeren, pasgeborenen en te vroeg geboren baby’s. Sommige vroedvrouwen hebben een eigen praktijk en sommige werken in verschillende ziekenhuizen en andere medische praktijken.

Verloskundigen die een universitaire opleiding hebben gevolgd, hebben vaker vier jaar of langer gestudeerd. Verloskundigen die een opleiding tot verpleegster hebben gevolgd, hebben meer kans om een diploma in de verpleegkunde te hebben of een diploma in de verpleegkunde te hebben behaald. Een diploma in een van deze kan deuren openen voor een potentiële carrière.

OBGYN- Hoewel de term “vroedvrouw” verouderd klinkt in het licht van alle moderne technologieën die artsen tegenwoordig gebruiken, hebben studies aangetoond dat het gebruik van een vroedvrouw tijdens de bevalling gunstiger is voor de vrouwen en de baby’s. Omdat artsen misschien wat meer afstand nemen van hun oordeel, hebben ze de neiging om de vroedvrouwen meer individuele vragen te stellen over de bevallingen. De meeste vroedvrouwen zijn universitair geschoold.

privileges

In de V.S. zijn in meer dan vijfendertig staten wetten van kracht die verzekeringsmaatschappijen verplichten de kosten van een natuurlijke bevalling te dekken. Sommige sociale ziekteverzekeringsprogramma’s zullen de kosten van een geboortecentrum betalen. In sommige gebieden kan een gecertificeerde vroedvrouw beschikbaar zijn voor thuisbevallingen.

Als u verloskundige zorg overweegt, zijn hier enkele dingen die u moet doen:

1. Maak een afspraak om met uw huisarts te praten over uw interesses. Probeer het gesprek tijdens de normale kantooruren te houden.

2. Ga naar het gesprek en wil alles weten over de arts / vroedvrouw. Vraag zeker naar de duur van de opleiding en de licenties. Vraag naar de tarieven. Vraag wie de procedures uitvoert, hoeveel keizersneden er worden uitgevoerd en ook of een keizersnede wordt gedaan wanneer dat nodig is.

3. Wees eerlijk en bereid om ondervraagd te worden. De National Midwifery Guild doet een uitstekend werk voor zelfevaluatie. Je zult misschien verbaasd zijn als ze erachter komen dat je geïnteresseerd bent om verloskundige te worden.

4. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken een deel van de kosten. Dit betekent niet altijd dat de verzekering uw consult of hele zwangerschap dekt, maar het kan genoeg zijn om u op weg te helpen. Informeer bij de personeelsafdeling van uw werkgever.

5. Beslis of dit is wat je echt wilt. Verloskunde is een familiepraktijk die te weinig gedisciplineerd is, dus is het belangrijk te weten of dit is wat je wilt.

6. Beslis waar u de verloskundige zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Hebt u uw eigen arts? Kunt u alleen bij hem/haar terecht of moet u ook bij iemand anders terecht die uw verzekering accepteert? Moet je naar de kliniek of naar een dokterspraktijk? Hoe langer het duurt om bij een van hen langs te gaan, hoe minder wenselijk ze zijn.

7. Zorg ervoor dat uw huisarts aan boord is. Zij zijn degenen die te maken zullen krijgen met uw zwangerschap, bevalling en kraambed. Zij moeten uw beslissing steunen en niemand vindt het leuk om door een zwangere vrouw in verlegenheid te worden gebracht.

8. Dit is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om informatie te krijgen. Maak gebruik van de websites en boeken voor vroedvrouwen, OB/GYN-artsen en vroedvrouwen.

9. Als je huisarts je niet steunt, ga dan verder. Er zijn vroedvrouwen in het hele land.

10. Overweeg een onafhankelijke vroedvrouw te zoeken als al het andere mislukt.

Als je een vroedvrouw overweegt, zul je merken dat er allerlei soorten zijn. Verloskundigen hebben allerlei achtergronden en beoefenen verschillende zorgmethoden. Er zijn er die zich richten op medische zorg, anderen die onderbroken echo’s maken en weer anderen die een meer natuurlijke benadering hebben van zwangerschap, geboorte en zelfs gezinnen.De hoeveelheid opleiding die ieder heeft is een persoonlijke beslissing. Sommige vroedvrouwen kunnen van alles doen, maar er zijn specifieke opleidingen die je moet volgen bij je keuze.

Voordat je definitief overstapt op een verloskundige, moet je eerst een afspraak maken met je huisarts en daarna met een paar verloskundigen. Kijk of je je op je gemak voelt bij iemand, maar neem je tijd en luister goed. Stel veel vragen zodat je echt de tijd neemt om deze persoon te leren kennen. Je verloskundige is nog niet de moeder van je baby, dus wees geduldig, leer haar kennen voordat je haar als zodanig gaat behandelen.

Lees meer

Badkamer accessoires

Woondecoratie