Kids

Voedingsmiddelen die uw baby kunnen helpen

 

babyvoeding

Als u het geluk hebt ouders te zijn van een koppige baby die ‘s avonds zit te koekeloeren om zijn avondeten op te eten, dan is de kans groot dat u die brutale baby momenteel eten geeft. Voedsel dat niet geschikt is voor een vier maanden oude baby omvat het volgende:

1. Vlees hoort niet thuis in het dieet van een 4 maanden oude baby. Proberen om je baby een stuk vlees te laten eten zal een zeer moeilijke en zenuwslopende ervaring worden. Probeer als alternatief een kipnugget of visballensoep te maken als afleiding voor uw baby. Beperk het dieet van uw baby niet te veel. Zorg gewoon voor een gevarieerde voeding die rijk is aan vitaminen, voldoende is voor de groei van een kind en ook veilig is voor zijn of haar groei en ontwikkeling.

2. Een biefstuk van 4 ons (in combinatie met moedermelk of flesvoeding) medium-rare is een prima keuze voor een 4 maanden oude baby. Zorg ervoor dat u het vet eraf snijdt en laat uitlekken als er vet in het vlees zit voordat u het braadt. U kunt zelfs meerdere dagen hetzelfde stuk vlees gebruiken, zodat u de hoeveelheid vlees die u uw baby geeft niet overschrijdt.

3. Eieren: Eieren zijn een goed voorbeeld van eiwitrijk voedsel. Zorg er wel voor dat u de dooier verwijdert voordat u ze kookt. Je kunt eieren op veel manieren gebruiken in de voeding van je 4 maanden oude kind. U kunt ze met andere voedingsmiddelen bereiden of gewoon zo eten. Eierliefhebbers zullen dol zijn op roerei. U kunt ook omeletten maken van eieren.

4. Fruit: Bessen, appels en sinaasappels behoren tot de fruitsoorten die u uw baby kunt geven. Fruit bevat ook vitaminen en voedingsstoffen die erg belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby. Deze appels en bessen kunnen echter astma veroorzaken bij uw baby. Als uw baby vatbaar is voor astma, moet u dit bij de dokter navragen. In ieder geval moet u de hoeveelheid fruit die hij elke dag eet beperken.

5. Verzacht de stoelgang: Voedingsmiddelen die vezels bevatten zijn allemaal goed voor iedereen. De ontlasting moet zacht zijn en er mogen geen steentjes in zitten. In het algemeen moet je proberen je aan zuivelproducten te houden om voldoende vezels binnen te krijgen. U kunt vezels halen uit zowel volle granen als groenten.

6. Kan je helpen gewicht te verliezen: Er zijn veel diëten die gezond en veilig zijn voor baby’s. Sommige kunnen echter nog steeds enkele risico’s bevatten als je niet voorzichtig bent. Onthoud altijd dat sommige honingdiëten niet geschikt zijn voor elke aanstaande moeder. Het is raadzaam voor u om weg te blijven van een aantal van deze diëten als je zwanger bent. Er zijn een aantal veel voorkomende risico’s die je kunt tegenkomen tijdens de zwangerschap.

Foliumzuur is een van de voedingsstoffen die je uit honing kunt halen. Er zijn veel problemen om de juiste hoeveelheid foliumzuur binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Omdat het voedsel moeilijker te verteren is, is de kans kleiner dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt. Je moet ook voorzichtig zijn met het vermijden van ascorbinezuur dat je uit sinaasappels haalt. Sinaasappels bevatten namelijk veel foliumzuur dat je kunt binnenkrijgen door ze te eten.

Amandelen en hazelnoten zijn ook enkele andere voedingsstoffen die je uit sommige honingdiëten kunt halen. Hazelnoten hebben meer vet dan amandelen, maar je moet nog steeds de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen voor de juiste hoeveelheid calorieën die je eet.

Lees meer:

Beste babyvoeding