Kids

Hoe weet je wie je bent?

Gedragsproblemen kind

Bij een veralgemeende aanpak wordt de uniciteit van het kind niet gerespecteerd en wordt het kernprobleem ontweken. Ze schilderen het kind af als een defect en geven een onjuiste diagnose.

Is kindermisbruik op school of in de maatschappij? Wanneer slechte hygiƫne of sociale waarden de ambassadeur zijn van slechte gewoonten en de slachtoffers ertoe brengen misbruikers te worden. Het is gemakkelijker het gedragsproblemen van een kind te definiƫren als het kwade en het feit dat hij of zij afwijzend gedrag vertoont dan als een kind dat noch kwade noch positieve eigenschappen bezit.

Onze maatschappij is doordrongen van het idee dat gedrag een manier van leven is en we hebben allemaal van moeders gehoord wanneer ik hen vroeg waarom ze hun meisje/jongen discipline bijbrengen of tot een halt roepen voor iets dat ze misschien niet lang willen volhouden. Het gaat erom kinderen mondiger te maken door ze op te voeden. Ze herkennen misschien niet de echte reden erachter. Mensen worden mondig door liefde en discipline in huiselijke kring. Wil jij uitgaan met een vrouw of man die geweld of veel overredingskracht gebruikt om hun mening of die van anderen te controleren?

De beste manier om lief te hebben en een echtpaar/familie van de arah-rah af te houden is door te oefenen in het niet oordelen over alle andere mensen op de planeet. Alleen wanneer de ander niet consequent weet te zijn en de dingen doet die je vraagt, kunnen we gevoel krijgen voor zijn werkelijke persoonlijkheid en daden.

Wat zullen de mensen precies over je zeggen? Als u het voorbeeld bent, zult u ook zo beoordeeld worden en zullen anderen bang zijn om hun eigen mening over u te geven. Zo zullen ze u alleen maar positief zien en de jarenlange negatieve mening over u die ze hebben ondervonden, ophemelen. Dat is de belangrijkste prijs om iets tegen je te zeggen. Jaloezie is blind.

Mensen begrijpen is ons pad in het leven begrijpen, het pad waarlangs wij sterker worden en het is gladder dan een dam die in productief water loopt en daardoor is het gemakkelijker te bereizen. Evenveel uitdagender is het om anderen te laten zien wie we niet zijn.

Alleen het onvermogen om een werkelijke relatie met onszelf aan te gaan kan ervoor zorgen dat we onszelf niet begrijpen. De sleutel hier is niet om iemand de schuld te geven, maar om te aanvaarden dat om te kunnen groeien wij een andere weg nodig hebben en misschien niet zijn zoals de meeste mensen die ons steunen. Het is een brede weg. Een weg bestaat niet alleen uit voertuigen; er zijn ook mooie velden die we langs de kant van onze weg zien; de trefpunten van het leven. Het is je door anderen te laten vinden wanneer je een nieuwe ontwikkeling ziet die je meer bijzonder doet voelen. Zoals de nieuwheid van je kleren je een nieuw houvast geeft, zo kan de nieuwheid van je persoonlijkheid je meer op je eigen wereld plaatsen.

Persoonlijkheid begrepen als een weg naar ons leven. De cognitieve theorie is de meest veelbelovende benadering om het gedrag van de persoon te voorspellen en zijn geest te lezen. De definitie van elk complex systeem ligt in wat en hoe het systeem kan functioneren. Persoonlijkheid past dus in de oorzaak die onze kwaliteiten naar voren brengt.

Wanneer wij de bron van de frustratie in ons leven herkennen, zijn wij in staat de bron van geluk te vinden en de ware wereld, het huis van het kind in ons, naar buiten te brengen.

Marcel Proust zegt over een diepzinnig kunstwerk: “Om de absolute wereld die achter het masker schuilgaat naar buiten te brengen, moeten wij ons eerst een beeld vormen van wat de schilder zag”.

Hoewel het allemaal de moeite waard is, is het toch een proces van nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plaatsen.

Je hebt misschien de film “Inside the numerical Sense” gezien. Ik vond het zo ontroerend om te zeggen dat een mens zichzelf kan zien. Als we het talent hebben om onszelf te zien, kunnen we ook andere mensen, dingen en onze eigen onschuld, ons eigen karakter zien.

Hoe zouden we handelen als de maskers van geweld, woede, angst of ongeduld werden weggenomen? Wat zou je zien als je zintuigen blind werden? Zou je doorzichtig zijn, je ware zelf laten schijnen? En misschien, op dat zeldzame moment dat je ogen die doordringende ogen ontmoeten die naar je kijken, waar zou je dan een andere vriendelijke ontmoeten, degene die de kwaliteiten van vriendelijkheid, discipline, zelfbeheersing, vertrouwen, evenwicht, gratie naar boven brengt?

We hebben allemaal deze kwaliteiten in ons verborgen. Ze waren verborgen in onze monsters, omdat ze ons tot monsters maakten; maar ze kunnen verborgen zijn in degenen die ons tot menselijke wezens maken. We kunnen het masker en het gezicht van alles zien wanneer onze ogen behendig zijn voor Pandora en de bommen van de Indiase filosofie, die onze ziel, onze persoonlijkheid, onze gedachten hebben gebombardeerd, afdwingen, dat alles wat nodig is, is het te confronteren, het op te roepen tegen zijn enige doel en te zien hoe het beeld – het ware zelf – de beelden doorprikt, zodat we kunnen zien wie we zijn.

Begin nu je reis naar weten wie je bent, en je bent op weg naar liefde.

Lees meer:

Aanhoudende hoofdpijn kind

Slaapproblemen bij kinderen