Kids

Hoe bereid je je voor op een zwangerschap?

zwanger

Wat volgt is een algemeen overzicht van wat u wel en niet mag verwachten in een zwangerschapscursus.

Gebruik deze tips om je voor te bereiden op de bevalling en je nieuwe relatie met je baby.

Sommige vrouwen krijgen prenatale zorg en van u wordt verwacht dat u niet alleen gebruik maakt van hun artsen of ziekenhuizen, maar dat u hen ook regelmatig ziet. U zult gebruik moeten maken van een buggy of kinderwagen, dus voordat u de dokter verlaat kunt u overwegen er een te kopen en te gebruiken tijdens het onderzoek. Hoewel u niet hoeft in te stemmen met een behandeling, voelen de meeste artsen zich het best gekwalificeerd om u advies te geven over wat u moet doen. Er zijn voorzorgsmaatregelen om naar de kliniek in de buurt van uw huis te gaan. Als u onder de douche onderzoek doet, zorg er dan voor dat u uw handen met warme zeep reinigt en ze in maandverband wikkelt. Meestal rekenen ze daar niet veel voor…

Als u tijdens de zwangerschap veel vliegt, krijgt u standaard een autostoeltje aan boord van het vliegtuig en kunt u desgewenst uw eigen stoel meenemen.

Voor het vaginaal onderzoek moet u zich uitkleden, wees dan niet bang voor de ingreep en zoek de motivatie om naar het toilet te gaan en zorg ervoor dat u dat regelmatig doet als u bij het eerste bezoek geen maandverband gebruikt. Om het onderzoek te ondergaan? Om een antibioticum voorgeschreven te krijgen? Om een D&C te ondergaan? Een episiotomie ondergaan? U moet dit allemaal bespreken met uw arts die tijdens het consult bepaalt of een van de ingrepen daadwerkelijk zal plaatsvinden. Sommige artsen zullen er niet al te happig op zijn dat u het onderzoek in een openbare ruimte ondergaat, hoewel er artsen zijn die dat niet erg vinden. Als u bijvoorbeeld een antibioticakuur nodig hebt, moet u de arts vertellen waar u die wilt ondergaan.

Sommige artsen zullen niet toestaan dat u van tevoren iets eet, vooral voor het ontbijt, maar ook voor de lunch en het avondeten. Als je normaal geen warm voedsel eet, bied dan niet aan om een ontbijt voor jezelf te maken. Soms is een overnachting in het ziekenhuis heel goed. Een latte of thee heeft de voorkeur als je ‘s morgens echt geen zin hebt. Ongeveer 30% van de zwangere vrouwen heeft last van hevig brandend maagzuur Eet niet door tot het einde. Zorg ervoor dat wat je ook eet, eet een beetje of snack voor het eten.

Of u nu besluit borstvoeding te geven of niet, alles wat u eet en drinkt, wordt via uw melk doorgegeven aan uw baby. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om alleen aan één borst te voeden. Zorg ervoor dat je kunt bewegen of hij ‘s aan de voorkant, waardoor ze een kans om af te nemen.

Waarschijnlijk zal u gevraagd worden voortdurend water te drinken, misschien zelfs 6 liter per uur. Dit is een kwestie van persoonlijke keuze, als u moe bent zult u niet genoeg kunnen drinken en dan zult u uw baby misschien niet genoeg melk kunnen geven. U hebt water nodig om volledig te hydrateren, niet alleen om de dorst te lessen. Drink veel water, tussen de 8 en 10 liter, alleen al om te voelen dat je lichaam gehydrateerd is en niet uitgedroogd.

Tijdens uw zwangerschap krijgt u meestal anti-misselijkheidstabletten, -tinctuur of -gel. Minder dan een derde van de zwangere vrouwen krijgt deze in tabletvorm. Over het algemeen veroorzaken ze geen vreselijke bijwerkingen, dus veel vrouwen gaan meteen door met borstvoeding geven in plaats van hulp te zoeken.

Het toezicht op de foetus is een interessant onderwerp dat ik in een ander artikel zal behandelen.