Kids

De kunst van het drukken

romper

 

 

De kunst van het rompertjes bedrukken van vormloos textiel met behulp van zeefdruk, grafische computerprogrammatuur of laserdruk maakt producten op maat. Het proces berust op de eigenschappen van de inkt, de stof of het papier om patronen te creëren die vervolgens in het textiel kunnen worden gegraveerd. De productie van bedrukte textielkleding werd mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van technieken voor de productie van 100% polyester en zijde. Het gebruik van een 100% polyester product maakt de gecomputeriseerde tomografie mogelijk (tomografie is een proces voor het bekijken en afdrukken van 3-dimensionale structuren), wat belangrijk is voor de productie van op maat gemaakte producten. Tegenwoordig zijn de meeste bedrukte textielprodukten gepersonaliseerde textielprodukten. De onvoorspelbare textuur en het gevoel aan het stofoppervlak maken deze produkten uniek. Een geweven textielproduct kan met behulp van geautomatiseerde hulpmiddelen volgens uw voorkeuren worden gemaakt. Voor de productie van bedrukte stoffen worden verschillende methoden gebruikt, maar bij al deze methoden blijft de kerngedachte dezelfde.

1. Clay Coatings: Clay is een oppervlaktecoating die op het ruwe linnen wordt geverfd voordat het wordt verwerkt. Door het gebruik van kleibestanddelen kan het bedrukkingsoppervlak glad worden gemaakt zoals een papier. Elk aspect van de textielproduktie wordt dus aangepast aan de klei coatings. Een van de nadelen van deze methode is dat het in water moet worden gewassen om de blekende effecten van de klei te verwijderen.

2. Optische friemelnetten : hierbij wordt gebruik gemaakt van fijne doorzichtige netten om specifieke patronen op de tapijten te drukken. De netten zijn samengesteld uit een reeks gekleurde dozen, waarvan de kleur het textielgedeelte overheerst dat bij de vervaardiging van het geweven produkt wordt gebruikt. Een uniek kenmerk van optische decoratie is het feit dat deze onzichtbaar kan zijn voor het blote oog en toch een voortplantende rasterachtige structuur heeft.

3. Stencils: Bij stencildrukken worden speciaal geprepareerde houten blokken gebruikt die met een dunne laag van een transparant materiaal worden bedekt. Het patroon wordt behendig uitgesneden en op het oppervlak van het textiel aangebracht. Daarna laat men het blok drogen en wordt de voortekening gemaakt.

4. Dompelen: Dompelen wordt beschouwd als het bedrukken van zijde. Het houdt in dat een bepaald bestanddeel, zoals een transparante inkt of een kleurstof, in de “s” van de zijde wordt gedompeld. Met dergelijke methoden werden verschillende patronen vervaardigd die kenmerken op de stof konden accentueren.

5. Wasversteviging: Dit is een derde methode die voor de vervaardiging van bedrukte stoffen wordt gebruikt. Bij deze methode wordt een wasontwerp op de stof uitgezet voordat het erop wordt gedrukt. Enkele van de manieren van in kaart brengen zijn:

o een kaart maken van een sjabloon, door het afdrukgebied op de zijden stof in kaart te brengen met behulp van een transparante kaart van karton of plastic

o een foliekaart maken door een patroon op de zijden stof te drukken en een transparante kaart van papier te gebruiken

o in kaart te brengen met behulp van een computersoftware, door gekleurde gebieden met elkaar te verbinden, aangezien de meeste zijden stof onder druk gaat zijdelen.

6. Veelkleurentechniek: Dit is een veelkleurentechniek waarbij zijde wordt gebruikt om opeenvolgende kleurpatronen in kaart te brengen. De zijdestof wordt in een machine gevoerd om verschillende stukken zijde te bedrukken. De stukken zijde worden na één of andere ingewikkelde procedure gemaakt beginnen te fushion. Het eerste geïllustreerde stuk wordt dan geplaatst op de zijdestof en matrijs

7. Warmte kan ook worden gebruikt om patronen in kaart te brengen; in zekere zin kan de warmtemethode dus worden gebruikt om zijden weefsels in kaart te brengen, maar aangezien de veelkleurentechniek tijdrovend is, is zij niet praktisch voor produktie op grote schaal.

Bij de produktie van zijden stoffen komen veel verschillende bestanddelen kijken. Een grondige bespreking van het produktieproces van zijden stoffen valt buiten het bestek van dit artikel. Een zijden weefsel wordt gewoonlijk vervaardigd in een reeks stappen, die elk hun eigen proces hebben. Vaak kan de zijdeproduktie en ook de zijdeconsumptie vergeleken worden met de wijnproduktie, door een bepaald aspect (bijvoorbeeld) van het maken en bottelen van wijn, moet men de verschillende procedures begrijpen die hierbij betrokken zijn. Elk productieproces van zijde maakt de productie van verschillende producten en tinten mogelijk. Geen twee verschillende zijden produkten zien er hetzelfde uit (tenzij de toms van een andere zijdesoort zijn); de enige reden voor vierkante zijden sjaals bij de klant is dat ze er hetzelfde uitzien als je ze uit elkaar trekt. Consumenten vinden ze prachtig!